Pasirinkite kalbą
lt

Ši privatumo politika kartu su VARTOTOJO POLITIKA reglamentuoja jūsų naudojimąsi svetaine dekastore.lt.

Ši asmens duomenų apsaugos politika netaikoma jokioms programoms, paslaugoms ar trečiųjų šalių interneto svetainėms, net jei jomis naudojatės/prieinate prie jų dekastore.lt nurodytomis priemonėmis. Ši asmens duomenų apsaugos politika netaikoma informacijai, kurią pateikia ar renka trečiosios šalys. Kai ši privatumo politika netaikoma, prieš pateikdami savo asmens duomenis turėtumėte perskaityti atitinkamoje interneto svetainėje arba programinėje įrangoje, kuria naudojatės, paskelbtą privatumo politiką ir susijusias sąlygas, kurios taikomos kitoms jūsų naudojamoms paslaugoms.

Šioje privatumo politikoje pateikiama informacija apie tai, kaip mes renkame, naudojame, saugome ir tvarkome jūsų asmens duomenis, todėl prieš pradėdami naudotis dekastore.lt paslaugomis, atidžiai perskaitykite šią privatumo politiką. Registruodamiesi ar kitaip naudodamiesi svetaine turite patvirtinti, kad perskaitėte ir supratote privatumo politiką. Jei nesutinkate su šia privatumo politika, rekomenduojame nesinaudoti svetaine.

Jūsų asmens duomenų valdytojas yra DEKA EUROPE UAB, juridinio asmens kodas: 305929684, adresas: Lvovo g. 25-702, Vilnius, Lietuva, kontaktinis telefonas +37066654900, el. pašto adresas ishop@dekastore.lt (toliau - "dekastore.lt" arba "mes").

Jūsų asmens duomenų saugumu taip pat rūpinasi mūsų nepriklausomas asmens duomenų apsaugos pareigūnas, kurio telefono numeris: +37066654900, el. pašto adresas: ishop@dekastore.lt.

1. KODĖL IR KOKIAIS TIKSLAIS RENKAME ASMENS DUOMENIS?
Renkame ir tvarkome tik tuos jūsų asmens duomenis, kurie yra pakankami ir būtini siekiant tikslų, dėl kurių jie tvarkomi.

Atsižvelgdami į mūsų teikiamas paslaugas ir paslaugas, kuriomis naudojatės, dekastore.lt funkcijas ir kitą jūsų bendravimą su mumis, galime tvarkyti šiuos jūsų asmens duomenis

Duomenų kategorija  Surinkti ir tvarkomi asmens duomenys Iš kur gaunami duomenys
Jūsų tapatybę, kilmę ir kontaktinius duomenis.

Identifikavimo duomenys: Jūsų vardas, pavardė;

Kontaktinė informacija: el. pašto adresas, telefono numeris, gyvenamosios vietos adresas.

Kiti jūsų pačių pasirinkti asmeniniai duomenys: gimimo data, lytis, pasirinkta kalba, įmonės pavadinimas ir duomenys, jei su mumis bendraujate įmonės vardu, kita jūsų pateikta informacija apie save.

Gauti iš Jūsų, kai pateikiate dekastore.lt užsakymą ir duomenis, reikalingus jam įvykdyti, susikuriate asmeninę dekastore.lt paskyrą ir joje pateikiate savo duomenis, kreipiatės į mus su prašymu, užklausa, skundu ir pan.
Techninė ir (arba) administracinė registracija, prisijungimo ir paskyros duomenys 

Registracijos ir prisijungimo duomenys: el. pašto adresas ir slaptažodis, kuriuos saugome saugiai užšifruotus ir kurių negalime matyti.

Techniniai ir (arba) administraciniai duomenys, būtini paskyros veikimui ir saugumui užtikrinti: naudotojo ID, paskyros būsena (aktyvi, užblokuota ir pan.), IP adresas, techniniai duomenys apie prisijungimą prie paskyros ir paskyros veiklą.

Kita informacija: pastaba, kad susipažinote su dekastore.lt naudojimosi taisyklėmis ir (arba) asmens duomenų apsaugos politika, susipažinimo data ir laikas. 

Gauta iš jūsų, kai užsiregistruojate dekastore.lt ir susikuriate paskyrą.

automatiškai sukuriami arba įrašomi (įskaitant slapukus ir panašias technologijas), kai užsiregistruojate, prisijungiate prie savo paskyros arba ja naudojatės (pvz., techniniai duomenys). 

Duomenys apie pirkimus 

Jūsų užsakymo duomenys: užsakyti produktai, jų kiekis, kainos, suteiktos nuolaidos, panaudotos ir (arba) sukauptos premijos, panaudoti kuponai, užsakymo pateikimo data ir laikas.

Mokėjimo informacija: mokėjimo būdas, data ir laikas, mokėjimo duomenys.

Siuntimo informacija: siuntimo būdas ir (arba) pristatymo adresas, pagrindiniai gavėjo duomenys, jei gavėju nurodėte trečiąją šalį.

Informacija apie užsakymo būseną ir eigą: ar užsakymas parengtas, išsiųstas, ar pristatytas, informacija apie prekių ir pinigų grąžinimą ir kt.

Ryšio duomenys: informacija apie bendravimą ir komunikaciją su jumis dėl užsakymo ir jo įvykdymo, jūsų atsiliepimai ir vertinimai, kitų pranešimų turinys.

Kita informacija: pastaba, kad susipažinote su Pirkimo-pardavimo taisyklėmis ir (arba) asmens duomenų apsaugos politika, susipažinimo data ir laikas.

Jei perkate kaip registruotas klientas, pirkimo duomenys susiejami su kitais jūsų asmeninėje paskyroje saugomais duomenimis. 

Gaunami iš jūsų, kai dekastore.lt pateikiate užsakymą, apmokate užsakymą, susisiekiate su mumis (arba mes susisiekiame su jumis), kai kyla klausimų, susijusių su užsakymu ir jo įvykdymu, kai kreipiatės dėl prekių grąžinimo ir pan.

Gauta vykdant užsakymą arba gauta iš mažmenininkų, kurių produktus perkate, ir (arba) partnerių, kurie padeda mums įvykdyti užsakymą (pvz., informacija, kad užsakymas buvo apmokėtas, išsiųstas, pristatytas ir t. t.).

Renkama naudojant slapukus ir panašias technologijas, kai tokia informacija yra būtina pirkimo sutarčiai sudaryti, užsakymui priimti ir apdoroti (pvz., slapukai užfiksuoja, kad perskaitėte pirkimo ir (arba) asmens duomenų apsaugos politiką). 

Jūsų sutikimai, bendravimo ir (arba) paslaugų valdymo pasirinkimai. 

Sutikimai ir bendravimo galimybės: jūsų sutikimas gauti rinkodaros ir (arba) kitus pranešimus, informacija apie pranešimų užsakymą ir (arba) jų atsisakymas.

Paslaugų parinktys: informacija apie paslaugas, kuriomis naudojatės (pvz., dalyvavimas "DEKASTORE BONUS", turinio personalizavimo paslauga, miesto pasirinkimas ir t. t.), jų užsakymas ir (arba) atsisakymas.

Jūsų pasirinkimai, susiję su slapukais. 

Gautos iš jūsų (ir užregistruotos automatinėmis priemonėmis, įskaitant slapukus ir panašias technologijas), kai pažymite atitinkamus sutikimus ir (arba) pasirinkimus, užsakote atitinkamus pranešimus ir (arba) paslaugas arba jų atsisakote. 
Jūsų navigacijos duomenys dekastore.lt svetainėje. 

Navigacijos duomenys: peržiūrėti puslapiai, peržiūrėti produktai, naršymo data ir laikas, navigacijos trukmė, į pirkinių krepšelį ir (arba) pageidavimų sąrašą įdėti produktai, jų įdėjimo data ir laikas, paspaudimai ant reklamų, kiti paspaudimai ir prieigos prie turinio dalijimasis, informacija apie tai, iš kur naudotojai patenka į svetainę, įskaitant, be kita ko, partnerių nuorodų statistiką.

Techniniai duomenys: IP adresas, sesijos ID, naudojama naršyklė, įrenginio tipas, skiriamoji geba. 

Renkama naudojant slapukus ir panašias technologijas, kai naršote dekastore.lt svetainėje.

Jūsų naršymo metu generuojama statistinė informacija apie naršymą svetainėje (pvz., statistinė informacija apie naršymą svetainėje).

Kiti duomenys, kurie gaunami jums naudojantis atitinkamomis dekastore.lt paslaugomis. 

Duomenys, kurie sukuriami, kai naudojatės tam tikromis dekastore.lt paslaugomis ar funkcijomis: pavyzdžiui, kai išsaugote prekes "Pageidavimų sąraše", pasirenkate ir išsaugote galimybę pasirinkti miestą (kad matytumėte artimiausias prekių atsiėmimo vietas), išsaugote galimybę pasirinkti svetainės kalbą ir pan.

Jei šiuos veiksmus atliekate kaip registruotas klientas, duomenys susiejami su kitais jūsų, kaip registruoto kliento, duomenimis. 

Gautos iš jūsų (ir užfiksuotos automatinėmis priemonėmis, įskaitant slapukus ir panašias technologijas), kai naudojatės atitinkama dekastore.lt paslauga ar funkcija. 
Naujienlaiškių ir kitų pranešimų duomenų peržiūra  Informacija apie tai, kad pranešimas buvo sėkmingai pristatytas, informacija apie pranešimo atidarymą, taip pat atidarymo data ir laikas, paspaudimas ant pranešime pateiktų nuorodų, informacija apie el. laiško persiuntimą (nefiksuojant gavėjo), informacija apie pranešimų atmetimą (atitinkamo tipo).  Renkama naudojant slapukus ir panašias technologijas, kai gaunate ir peržiūrite naujienlaiškius ir kitus el. pašto pranešimus. 
Turinys, kuriuo dalijatės dekastore.lt  Atsiliepimai, vertinimai, klausimai apie produktus ir kitas turinys, kurį publikuojate ir (arba) kuriuo dalijatės dekastore.lt. Nepamirškite, kad turinį publikuojate patys, todėl tik jūs atsakote už bendrinamą turinį.  Gauta iš jūsų, kai dekastore.lt patalpinate atitinkamą turinį. 
Duomenys apie bendravimą su jumis  Kai kreipiatės į mus, prašydami pagalbos, užduodate klausimus, pateikiate atsiliepimus, skundus ir t. t., mes tvarkome jūsų bendravimo su mumis įrašus ir kopijas, jūsų pateiktus dokumentus ir duomenis, taip pat duomenis, kuriuos patys surenkame, kai tai būtina jūsų prašymui išnagrinėti ir atsakymui pateikti. 

Gauta iš jūsų, kai pateikiate mums prašymą, atsiliepimą, skundą ar kitą užklausą.

Surinkti iš mūsų jau turimų duomenų apie jus ir (arba) gauti iš trečiųjų šalių (pvz., pardavėjų, valdžios institucijų ir t. t.), kai tai būtina jūsų užklausai nagrinėti ir atsakymui pateikti. 

Vaizdo kamerų stebėjimo duomenys  Vaizdo stebėjimo kamerų duomenys: jūsų atvaizdas kaip veidai. "dekastore.lt turi teisėtą interesą rūpintis asmenų saugumu, jų sveikata ir viešąja tvarka, taip pat turto ir išdavimo centrų patalpų saugumu. Vagysčių, turto sugadinimo ar kitų neteisėtų veiksmų atvejais vaizdo įrašai suteikia galimybę pastebėti, ištirti ir įrodyti minėtus incidentus. Prieš patenkant į "dekastore.lt" patalpas ar teritoriją, kurioje vykdomas vaizdo stebėjimas, pateikiami pranešimai apie vykdomą vaizdo stebėjimą.  Gauta iš jūsų, kai įeinate į dekastore.lt išmetimo centrų patalpas, kuriose užfiksuoti kamerų užfiksuoti vaizdai. 

2. ASMENS DUOMENŲ TVARKYMO TIKSLAS

2.1 Prekių pirkimas ir jūsų užsakymų vykdymas.
Jūsų asmens duomenis renkame tam, kad galėtume priimti, administruoti ir vykdyti jūsų prekių užsakymus, įskaitant, bet neapsiribojant, mokėjimų apdorojimą, prekių pristatymą, grąžinimų priėmimą, sąskaitų faktūrų išrašymą, bendravimą su jumis dėl užsakymo ir jo vykdymo, jų peržiūrą ir sprendimą ir kt.

Tvarkomų asmens duomenų kategorijos Teisinis pagrindas Per kiek laiko apdorojame duomenis

Jūsų tapatybę patvirtinantys ir kontaktiniai duomenys;

Jūsų pirkimo duomenys;

Ryšių duomenys, kada ir kiek jie susiję su konkrečiu užsakymu.

Pirkimo-pardavimo sutarties, sudarytos tarp jūsų ir dekastore.lt ar kito atitinkamo pardavėjo, sudarymo ir vykdymo tikslais.

Konkretus užsakymas ir su juo susiję duomenys bei dokumentai saugomi 10 metų po užsakymo įvykdymo.

Jūsų asmeninėje dekastore.lt paskyroje išsaugoti duomenys (pvz., vardas, pavardė, telefono numeris, pristatymo adresai), skirti vėlesniems užsakymams, saugomi tol, kol galioja jūsų paskyra, arba tol, kol jūs patys juos ištrinsite iš savo paskyros.

2.2 Dekastore.lt paslaugų teikimas
Jūsų asmens duomenis renkame ir tvarkome tam, kad galėtume teikti jums paslaugas ir funkcijas pagal dekastore.lt naudojimo sąlygas ir (arba) jūsų pasirinkimus.

2.2.1 Registracija, Jūsų asmeninės dekastore.lt paskyros administravimas ir su Jūsų paskyra susijusių paslaugų teikimas
Užsiregistravę ir susikūrę savo asmeninę dekastore.lt paskyrą galite apsipirkti greičiau ir patogiau, matyti savo apsipirkimo istoriją, tvarkyti savo duomenis ir pasirinkimus bei naudotis tik registruotiems klientams teikiamomis dekastore.lt paslaugomis.

Kad galėtume užtikrinti tinkamą jūsų paskyros veikimą, jos saugumą ir galėtume teikti su jūsų paskyra susijusias paslaugas, tvarkome toliau nurodytą informaciją:

Tvarkomų asmens duomenų kategorijos Teisinis pagrindas Per kiek laiko apdorojame duomenis

Techniniai ir administraciniai registracijos, prisijungimo ir paskyros duomenys;

Kiti jūsų dekastore.lt paskyroje saugomi ir (arba) su ja susiję duomenys:

  • Identifikavimo, kontaktiniai, anketiniai ir kiti duomenys, kuriuos įvedate ir saugote savo paskyroje (pristatymo adresai ir kt.);
  • Jūsų pirkimo istorija ir pirkimo duomenys;
  • Jūsų sutikimai, komunikacijos pasirinkimai ir (arba) paslaugų valdymo parinktys.
Svetainės dekastore.lt naudojimo sąlygos, t. y. sutartis dėl naudojimosi dekastore.lt paslaugomis, sudaryta tarp Jūsų ir dekastore.lt.

Registracijos, prisijungimo ir kitus paskyros duomenis saugome tol, kol jūsų dekastore.lt paskyra yra aktyvi, t. y. kol ją ištrinate.

Kai ištrinsite savo paskyrą, jūsų identifikavimo, kontaktiniai ir kiti duomenys bus negrįžtamai sunaikinti arba nuasmeninti, kad jūsų nebūtų galima identifikuoti. Iš jūsų paskyros atskirti pirkimo duomenys saugomi nustatytą laiką (pvz., 10 metų).

2.2.2 Turinio ir rekomendacijų personalizavimas
Siekdami, kad naršymas ir apsipirkimas būtų lengvesnis ir greitesnis, o pateikiamas turinys atitiktų jūsų poreikius, savo svetainėje dekastore.lt rekomenduojame produktus, paslaugas, funkcijas ir pateikiame turinį, kuris gali būti jums aktualus.

Kad galėtume jus geriau pažinti ir pateikti jums tikrai aktualų turinį, jūsų duomenis tvarkome taip, kaip aprašyta toliau.

Tvarkomų asmens duomenų kategorijos Teisinis pagrindas Per kiek laiko apdorojame duomenis

Registruotų klientų duomenys:

  • Jūsų paskyroje dekastore.lt pateikti identifikavimo, anketos ir naudotojo ID duomenys;
  • Duomenys apie jūsų pirkinius;
  • Jūsų navigacijos duomenys dekastore.lt svetainėje;
  • Kiti duomenys, kurie gaunami jums naudojantis dekastore.lt paslaugomis;
  • Jūsų sutikimai, bendravimo ir (arba) paslaugų valdymo pasirinkimai.
Svetainės dekastore.lt naudojimo sąlygos, t. y. sutartis dėl naudojimosi dekastore.lt paslaugomis, sudaryta tarp Jūsų ir dekastore.lt.

Tol, kol esate registruotas klientas ir (arba) naudojatės turinio ir rekomendacijų personalizavimo paslauga.

Jei turinio ir rekomendacijų personalizavimas jums nebūtų aktualus, bet kada galite atsisakyti šios paslaugos nustatydami atitinkamus pasirinkimus savo paskyroje, savitarnos paslaugoje.

Jei atsisakysite turinio ir rekomendacijų personalizavimo paslaugos, jūsų duomenys šiuo tikslu nebebus renkami ir tvarkomi.

Neregistruotų klientų duomenys:

  • Sesijos ID;
  • Jūsų naršymo dekastore.lt svetainėje duomenys, užfiksuoti sesijos metu.

Svarbu pažymėti, kad visi neregistruoto kliento navigacijos duomenys renkami ir tvarkomi tik nuasmeninti ir neleidžia nustatyti konkretaus asmens tapatybės.

Tam tikrais atvejais dekastore.lt gali atpažinti jus kaip grįžtantį naudotoją ir susieti ankstesnės (-ių) naršymo sesijos (-ų) metu surinktus duomenis su naujos naršymo sesijos duomenimis. Tačiau net ir tokiu atveju negalime nustatyti jūsų kaip konkretaus asmens tapatybės, nes navigacijos duomenys nėra susieti su jokiais kitais asmens duomenimis ar identifikatoriais.

Jūsų sutikimas, kurį duodate patvirtindami slapukų pasirinkimus.

Tol, kol galioja jūsų sutikimas, bet ne ilgiau kaip dvejus metus.

 

Savo sutikimą galite valdyti ir bet kada atšaukti pakeisdami slapukų pasirinkimus, kaip nurodyta Slapukų politikoje.

2.2.3 Narystė "DEKASTORE CLUB" ir klubo privilegijų teikimas
Norėdami suteikti jums dar daugiau privalumų, sukūrėme "DEKASTORE KLUBĄ".

Tapus "DEKASTORE CLUB" nariu, Jums bus teikiami specialūs asmeniniai ir bendri dekastore.lt, kitų prekybininkų ir dekastore.lt partnerių pasiūlymai, parengti atsižvelgiant į Jūsų pirkimų istoriją ir navigaciją, ir šiuo tikslu mes apdorosime šią informaciją:

Tvarkomų asmens duomenų kategorijos Teisinis pagrindas Per kiek laiko apdorojame duomenis
  • Jūsų paskyroje dekastore.lt pateikti identifikavimo, anketiniai ir kontaktiniai duomenys;
  • Jūsų narystės statusas - narys arba VIP narys, statuso įgijimo data ir galiojimo laikas (taikoma tik VIP narystei); - duomenys apie jūsų pirkinius;
  • Jūsų navigacijos duomenys dekastore.lt svetainėje;
  • Jūsų sutikimai, komunikacijos pasirinkimai ir (arba) paslaugų valdymo parinktys.
Jūsų sutikimas, kurį duodate stodami į "DEKASTORE CLUB" ir dekastore.lt "DEKASTORE CLUB" lojalumo programos taisyklės. 

Tol, kol esate "DEKASTORE CLUB" narys.

Narystę "DEKASTORE CLUB" galite bet kada atšaukti nustatę atitinkamas parinktis savo paskyroje, savitarnos paslaugose.

Jei atšauksite savo narystę "DEKASTORE CLUB", jums nebebus siunčiami "DEKASTORE CLUB" pasiūlymai ir nebus teikiama jokia kita "DEKASTORE CLUB" nauda.

2.2.4 Kitų dekastore.lt paslaugų ir funkcijų teikimas
Savo klientams siūlome daugybę naudingų paslaugų ir funkcijų, kurias teikiant reikia tvarkyti kai kuriuos jūsų duomenis. Išsamesnę informaciją apie konkrečias paslaugas ir jų turinį rasite dekastore.lt svetainės naudojimo sąlygose.

Pavyzdžiui, kai naudositės paslauga "Pageidavimų sąrašas", išsaugosime produktus, kuriuos įtraukėte į savo "Pageidavimų sąrašą". Tokiu atveju mes tvarkysime ir jūsų "pageidavimų sąraše" esančių prekių sąrašą, ir informaciją apie tai, kada prekės į jį buvo įtrauktos. Kai naršote kaip registruotas klientas, mes iki 90 dienų saugosime prekes, kurias įdėjote į pirkinių krepšelį, taip pat saugosime informaciją apie tai, kada prekė buvo į jį įdėta. Kai svetainėje pasirenkate miestą, kad pamatytumėte artimiausias paėmimo vietas, išsaugome jūsų pasirinkimą ir atliekame tolesnį tvarkymą.

Kai naudojatės dekastore.lt paslaugomis ir funkcijomis kaip registruotas naudotojas, mes paprastai saugome jūsų pasirinkimus ir duomenis, jei juos pateikėte, ir susiejame juos su jūsų asmenine paskyra ir kitais mūsų tvarkomais duomenimis.

Neatsiejama tam tikrų paslaugų dalis yra elektroninių ir kitų pranešimų siuntimas (pvz., pranešimai apie paliktus pirkinių krepšelius, pranešimai apie "pageidavimų sąraše" išsaugotų prekių kainų sumažinimą, pranešimai apie premijų galiojimo pabaigą ir t. t.). Siųsdami tokius tarnybinius pranešimus taip pat naudosime jūsų kontaktinę informaciją, pvz., el. pašto adresą. Daugeliu atvejų suteikiame galimybę atsisakyti paslaugų pranešimų nustatydami atitinkamus pasirinkimus savo paskyroje ir (arba) spustelėdami el. laiške esančią atsisakymo nuorodą, o jums atsisakius pranešimo, išsaugosime jūsų pasirinkimus.

Duomenų tvarkymo šiame punkte nurodytais tikslais teisinis pagrindas yra svetainės dekastore.lt naudojimo taisyklės (t. y. tarp Jūsų ir dekastore.lt sudaryta sutartis dėl dekastore.lt paslaugų naudojimo) arba, atskirais atvejais, Jūsų sutikimas, kurį Jūs pateikiate dėl galutinių veiksmų naudojantis atitinkama paslauga ar funkcija.

Šioje dalyje nurodytais tikslais asmens duomenis saugome tol, kol jie reikalingi atitinkamai paslaugai ar funkcijai teikti ir (arba) kol naudojatės ta paslauga ar funkcija.

2.3 Tiesioginė rinkodara ir kita rinkodaros veikla

2.3.1 Bendrieji ir individualizuoti tiesioginės rinkodaros pranešimai
Dekastore.lt galite užsisakyti dekastore.lt naujienlaiškius, informaciją apie naujienas, akcijas, nuolaidų kodus ir loterijas, specialiai jums pritaikytus pasiūlymus pagal jūsų apsipirkimo ir naršymo istoriją. Kad galėtume pateikti jums tokius pasiūlymus ir informaciją, tvarkome šiuos jūsų duomenis:

Tvarkomų asmens duomenų kategorijos Teisinis pagrindas Per kiek laiko apdorojame duomenis

Jūsų kontaktiniai duomenys;

Jūsų pirkinių ir naršymo istorija dekastore.lt, jei pasirinkote gauti specialiai Jums pritaikytus pasiūlymus;

Naujienlaiškių ir kitų pranešimų duomenų peržiūra.

Jūsų sutikimas, kurį duodate užsisakydami dekastore.lt naujienlaiškius, bendrus ir (arba) specialiai Jums pritaikytus pranešimus ir pasiūlymus.

Naujienlaiškių ir kitų pranešimų naršymo duomenis tvarkome remdamiesi teisėtu interesu. Tokių duomenų rinkimas ir analizė leidžia mums įvertinti tiesioginės rinkodaros kampanijų tinkamumą ir veiksmingumą, kad pranešimai būtų jums įdomūs ir aktualūs, o mūsų vykdoma tiesioginė rinkodara būtų veiksminga.

Jei jūsų sutikimas galioja.

Savo sutikimą gauti naujienlaiškius, bendruosius ir (arba) specialiai jums pritaikytus pranešimus ir pasiūlymus galite bet kada atšaukti nustatę atitinkamas parinktis savo dekastore.lt paskyroje, paspaudę atsisakymo nuorodą el. laiške arba susisiekę su mumis el. paštu ishop@dekastore.lt, +37066654900.

2.3.2 Kita interneto rinkodaros veikla
Dekastore.lt svetainėje galime naudotis "Google", "Adform" ir kitų internetinės reklamos teikėjų paslaugomis. Paprastai reklamos teikėjai, kaip nepriklausomi asmens duomenų valdytojai, naudodami slapukus ir panašias technologijas, renka duomenis apie Jūsų naršymą dekastore.lt svetainėje, kad galėtų Jums pateikti atitinkamą internetinę reklamą dekastore.lt, kitose svetainėse ir (arba) kituose internetinės reklamos kanaluose (socialiniuose tinkluose, mobiliosiose programėlėse, interneto paieškos sistemose ir kt.).

Naršymo duomenų rinkimas ir tvarkymas dekastore.lt svetainėje vykdomas remiantis jūsų sutikimu, kurį galite duoti arba atšaukti priimdami arba atsisakydami tikslinių (komercinių) slapukų. Daugiau informacijos apie dekastore.lt reklamos partnerius ir jų naudojamus slapukus bei tikslinių (komercinių) slapukų nustatymus galite rasti dekastore.lt slapukų politikoje.

2.4 Jūsų prašymų ir kitų užklausų tvarkymas
Kai kreipiatės į mus pagalbos, užduodate mums klausimus, pateikiate prašymus, atsiliepimus, skundus ir t. t., paprastai pateikiate mums savo asmens duomenis.

Šiuos duomenis naudojame, kad galėtume pagrįstai ir objektyviai nagrinėti jūsų prašymus ar užklausas, suteikti jums reikiamą informaciją, atsakyti į jūsų klausimus ir nagrinėti jūsų prašymus ar skundus. Jūsų duomenis taip pat galime naudoti jūsų teisėms ir interesams apsaugoti, jei kiltų teisinis ginčas arba kiltų grėsmė, kad jis gali kilti dėl jūsų prašymo, ieškinio ar kito teisinio užklausimo.

Tvarkomų asmens duomenų kategorijos Teisinis pagrindas Per kiek laiko apdorojame duomenis

Jūsų tapatybę patvirtinantys ir kontaktiniai duomenys;

Jūsų bendravimo duomenys;

Kiti duomenys, būtini jūsų prašymui ar užklausai išnagrinėti.

  • Vykdydami teisinę pareigą atsakyti į klientų prašymus ir užklausas;
  • Sutarties vykdymas, kai jūsų prašymas ar užklausa yra susijusi su sutartimi ir (arba) jos vykdymu;
  • Mūsų teisėtas interesas apsaugoti jūsų teises ir interesus, kai kreipiatės į mus su skundu ar pretenzija, pradėtas arba gali būti pradėtas teisinis ginčas.

Kol nagrinėjame jūsų prašymą ar užklausą ir pateikiame atsakymą, ir dar dvejus metus po to, kai prašymas buvo išnagrinėtas.

Jei dėl jūsų prašymo, reikalavimo ar kitokio užklausimo kyla teisinis ginčas arba yra tikimybė, kad toks ginčas gali kilti, jūsų duomenis galime saugoti ilgesnį laiką - kol baigsis teisės aktuose nustatytas skundo ar senaties terminas ir (arba) kol galutinis sprendimas taps teisiškai privalomas.

2.5 Analizė ir statistiniai duomenys, skirti veiklai analizuoti, plėtoti ir tobulinti.
Norime, kad naudotis dekastore.lt svetaine būtų kuo paprasčiau ir patogiau, kad mūsų paslaugos būtų aktualios ir naudingos klientams, o klientų patirtis būtų kuo geresnė. Todėl, siekdami plėtoti ir tobulinti savo veiklą, nuolat analizuojame, kaip klientai naudojasi svetaine dekastore.lt ir dekastore.lt paslaugomis, ir tvarkome toliau nurodytus jų duomenis.

Svarbu pažymėti, kad atlikdami analizę ir statistiką tvarkome neasmeninius duomenis ir netvarkome jūsų kontaktinės ar kitos asmeninės informacijos. Kitaip tariant, analizė ir statistika neidentifikuoja jokio konkretaus naudotojo, nėra susieta su kitais identifikuoto naudotojo duomenimis ir nėra sujungta į konkretaus naudotojo duomenų rinkinius.

Tvarkomų asmens duomenų kategorijos Teisinis pagrindas Per kiek laiko apdorojame duomenis

Apibendrinti navigacijos duomenys dekastore.lt svetainėje.

Apibendrinti duomenys apie klientų pirkimus;

Apibendrinti naršymo duomenys naujienlaiškiams ir kitiems pranešimams;

Apibendrinti duomenys apie bendravimą su klientais. 

Atliekame analizę ir statistiką bei renkame ir tvarkome duomenis šiais tikslais tik remdamiesi jūsų sutikimu. Analitinius ir statistinius slapukus galite priimti arba atmesti bet kuriuo metu, atitinkamai pakeisdami pirmiau nurodytą slapukų pasirinkimą. Saugome tiek, kiek reikia šiame skyriuje apibrėžtiems tikslams.

Dekastore.lt svetainėje galime naudoti "Google Analytics" ir (arba) kitų svetainių analizės paslaugų teikėjų įrankius. "Google Analytics" ir kiti analitiniai įrankiai renka navigacijos duomenis naudodami slapukus ir panašias technologijas. Tačiau paprastai "Google Analytics" ir (arba) kiti panašūs dekastore.lt įrankiai veikia kaip slapukai, kuriuos kontroliuoja pirmoji šalis, t. y. mes patys.

Siūlomas pataisymas: Analitinius ir statistinius duomenis apie apsilankymus ir naudojimąsi dekastore.lt svetaine renkame ir naudojame tik Jūsų sutikimo pagrindu, siekdami įvertinti mūsų paslaugų ir (arba) rinkodaros kampanijų efektyvumą ir priimti svarbius sprendimus dėl mūsų veiklos vystymo ir tobulinimo, pavyzdžiui, dekastore.lt produktų asortimento plėtros, mūsų paslaugų vystymo, dekastore.lt svetainės tobulinimo. Tačiau jei nesutinkate su slapukų diegimu, galite jų atsisakyti savo interneto naršyklėje, kaip nurodyta dekastore.lt slapukų politikoje.

2.6 Informacija apie vaizdo stebėjimo duomenų tvarkymą
"dekastore.lt" išparduotuvių centrų viduje ir išorėje įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, kurios fiksuoja ir įrašo vaizdus, patenkančius į kamerų akiratį. Vaizdo įrašai gali būti peržiūrimi tik nelaimingų atsitikimų su Klientais ir darbuotojais, materialinių vertybių praradimo, sugadinimo ar sunaikinimo, konfliktų (incidentų) tarp Klientų ir Darbuotojų atvejais. Vaizdo įrašus gali peržiūrėti tik atsakingi asmenys - "dekastore.lt" vadovo tinkamai įgalioti asmenys, susipažinę su asmens duomenų apsaugą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimais ir raštu įsipareigoję jų laikytis ar kitaip įrodę savo susipažinimą ir įsipareigojimus. Vaizdo įrašai gali būti teikiami su incidentu susijusioms suinteresuotoms šalims, pavyzdžiui, teisėsaugos institucijoms ir pareigūnams, draudimo bendrovėms, lankytojams (kai žala padaryta jų turtui arba incidentas susijęs su žala jų sveikatai). Tokiais atvejais duomenys teikiami tik įsitikinus, kad yra tinkamas teisinis pagrindas juos teikti.

Kad "dekastore.lt" galėtų įgyvendinti savo teisėtus interesus, susijusius su rūpinimusi asmenų saugumu, jų sveikata ir viešąja tvarka, mes tvarkome šiuos jūsų duomenis:

Tvarkomų asmens duomenų kategorijos Teisinis pagrindas Per kiek laiko apdorojame duomenis
Jūsų įvaizdis kaip veidai Būtinybė siekti teisėtų "dekastore.lt" interesų, asmenų, esančių "dekastore.lt" išvežimo centruose, apsaugos, jų sveikatos ir viešosios tvarkos bei materialinių vertybių apsaugos (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalies f punktas). Vaizdo įrašai saugomi iki 180 kalendorinių dienų ir automatiškai ištrinami, kai į laikmeną įrašomi nauji vaizdo įrašai, išskyrus atvejus, kai yra pagrindo manyti, kad buvo užfiksuotas nusižengimas, nusikalstama veika ar kitas neteisėtas veiksmas (kol bus baigtas atitinkamas tyrimas ir (arba) byla).

2.7 Profiliavimas ir automatizuotas sprendimų priėmimas
Siekdami pateikti jums asmeniškai pritaikytą turinį ir patarimus (privatumo politikos 2.2.2 punktas), specialiai jums pritaikytus rinkodaros pasiūlymus (privatumo politikos 2.3.1 punktas) ir (arba) pasiūlyti jums DEKASTORE CLUB privalumus (privatumo politikos 2.2.3 punktas), naudojame automatizuotą duomenų analizę ir sprendimų priėmimą, įskaitant profiliavimą. Tai reiškia, kad, naudodamiesi automatinėmis priemonėmis, apibendriname ir analizuojame jūsų duomenis, tvarkomus atitinkamu tikslu, ir darome prielaidas bei prognozes apie tai, koks turinys ir (arba) pranešimai gali būti jums aktualūs. Norėdami geriau pažinti savo klientus, jų poreikius ir pomėgius, taip pat galime suskirstyti klientus į įvairias kategorijas (pvz., pagal amžių, vietą, naršymo ir (arba) apsipirkimo įpročius ir t. t.).

Tokia automatinė analizė, profiliavimas ir sprendimų priėmimas leidžia mums efektyviau apdoroti informaciją apie klientus ir pasiekti pirmiau minėtus konkrečius tikslus, t. y. pritaikyti turinį, rekomendacijas ir (arba) pasiūlymus pagal jūsų poreikius ir pomėgius. Ši veikla nėra savarankiškas duomenų tvarkymo tikslas, neturi jums jokio reikšmingo poveikio, todėl dėl jos jums nekyla jokių teisinių pasekmių.

3. AR GALIU ATSISAKYTI TVARKYTI SAVO ASMENS DUOMENIS IR NAUDOTIS DEKASTORE.LT SVETAINE?
Turite teisę atsisakyti, kad jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi remiantis jūsų sutikimu. Pavyzdžiui, bet kada galite nesutikti, kad jūsų duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslais, atsisakydami tokių rinkos pranešimų.

Tačiau kai asmens duomenys tvarkomi siekiant sudaryti ar įvykdyti sutartį (pvz., jūsų pirkimo užsakymą) ir (arba) suteikti jums paslaugą, kurią dekastore.lt nori pasiūlyti (pvz., suteikti jums "DEKASTORE CLUB" privalumus), jūs negalėtumėte pateikti pirkimo užsakymo arba naudotis atitinkama paslauga, jei nebūtumėte pateikę savo asmens duomenų arba nesuteikę leidimo juos tvarkyti.

4. KAM BUS PERDUODAMI ASMENS DUOMENYS?
Siekdami suteikti jums užsakytą produktą ar paslaugą, jūsų asmens duomenis galime perduoti trečiosioms šalims. Perduosime tik tuos asmens duomenis, kurie yra būtini, kad tinkamai įvykdytume jūsų pirkimo užsakymą ir (arba) suteiktume atitinkamą paslaugą.

Jūsų asmens duomenys bus perduoti paslaugų teikėjams. Jūsų asmens duomenys perduodami paslaugų teikėjams, pavyzdžiui, pristatymo įmonėms, skambučių centrams ir kitoms įmonėms, kurios teikia paslaugas dekastore.lt. Šie subjektai veikia kaip dekastore.lt duomenų valdytojai, yra kruopščiai atrinkti ir tvarkydami asmens duomenis privalo laikytis dekastore.lt duomenų tvarkymo sutartyje ar kitu būdu pateiktų nurodymų ir reikalavimų.

Teisminio proceso ir kitais teisės aktuose numatytais atvejais Jūsų asmens duomenys gali būti perduodami valstybės institucijoms Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka. Jūsų asmens duomenys gali būti perduodami už Europos ekonominės erdvės (EEE) ribų.

Jūsų asmens duomenys bus perduoti už EEE ribų, jei bus įvykdytos šios sąlygos:

  • duomenys perduodami tik mūsų patikimiems partneriams, kurie teikia jums mūsų paslaugas, ir 
  • su tokiais partneriais pasirašė sutartis dėl jūsų duomenų tvarkymo pagal Europos Komisijos patvirtintas standartines duomenų tvarkymo sąlygas, kuriomis užtikrinama, kad jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi saugiai ir laikantis teisinių reikalavimų, arba
  • Europos Komisija nusprendė, kad valstybė, kurioje įsisteigęs mūsų partneris, yra tinkama, t. y. užtikrinamas tinkamas saugumo lygis.

5. KIEK LAIKO SAUGOME ASMENS DUOMENIS?
Jūsų asmens duomenys saugomi tiek laiko, kiek reikia konkretiems tikslams, dėl kurių jie buvo surinkti, pasiekti.

Duomenų saugojimo laikotarpiai atskirais duomenų tvarkymo tikslais išsamiai aprašyti šios asmens duomenų apsaugos politikos 2 skyriuje.

Ilgesnį nei Asmens duomenų apsaugos politikoje nustatytą laikotarpį asmens duomenys gali būti saugomi tik tada, kai:

  • yra pagrįstų įtarimų dėl tiriamo nusižengimo;
  • jūsų duomenys reikalingi tinkamam ginčo, skundo nagrinėjimui;
  • jei duomenys yra būtini siekiant užtikrinti dekastore.lt svetainės saugumą, pavyzdžiui, pastebėjus įtartinus lankytojo ar kliento veiksmus ir pan;
  • Jei yra specialūs pagrindai, sąlygos ar atvejai, numatyti teisės aktuose.

6. KAIP GALIU PERŽIŪRĖTI SAVO ASMENS DUOMENIS, KURIUOS TVARKO DEKASTORE.LT?
Turite teisę susipažinti su mūsų tvarkomais savo asmens duomenimis. Su mūsų tvarkomais jūsų asmens duomenimis galite susipažinti šiais būdais:

  • siųsdami mums užklausą el. paštu: ishop@dekastore.lt;
  • susisiekę su mumis telefonu +37066654900.

7. KAIP GALIU PAKEISTI / PATIKSLINTI SAVO ASMENS DUOMENIS?
Jei pastebėjote, kad jūsų asmens duomenys yra netikslūs ar neišsamūs ir norite juos pakeisti ar patikslinti, galite tai padaryti toliau nurodytais būdais:

  • asmeninės paskyros skiltyje "Redaguoti profilį";
  • susisiekę su mumis el. paštu: ishop@dekastore.lt
  • susisiekę su mumis telefonu: +37066654900.

8. AR GALIU PRAŠYTI IŠTRINTI SAVO ASMENS DUOMENIS?
Turite teisę reikalauti, kad nustotume tvarkyti jūsų asmens duomenis ir juos sunaikintume bent vienu iš šių atvejų

  • asmens duomenys nebėra būtini siekiant tikslų, dėl kurių jie buvo surinkti ar kitaip tvarkomi;
  • atšaukiate sutikimą, kuriuo buvo grindžiamas duomenų tvarkymas, ir nėra jokio kito teisinio pagrindo tvarkyti duomenis;
  • jūsų asmens duomenys tvarkomi neteisėtai;
  • pateikėte prieštaravimą dėl asmens duomenų tvarkymo, remdamiesi mūsų teisėtais interesais, o konkrečiu atveju vyrauja jūsų interesai.

Tačiau apgailestaujame, kad jūsų asmens duomenys nebus ištrinti iš mūsų duomenų bazės, jei gavę jūsų prašymą nustatysime, kad:

  • Jūsų asmens duomenys yra būtini siekiant tikslų, dėl kurių jie buvo surinkti arba tvarkomi;
  • neatšaukėte savo sutikimo tvarkyti jūsų asmens duomenis, kai duomenys tvarkomi remiantis jūsų sutikimu;
  • duomenis tvarkyti būtina dėl mūsų teisėtų interesų, o jūsų interesai nėra svarbesni;
  • jūsų duomenų tvarkymas yra būtinas teisiniams reikalavimams pareikšti, įvykdyti ar apginti;
  • Jūsų asmens duomenis privalome tvarkyti pagal galiojančius Europos Sąjungos arba nacionalinius teisės aktus.

Galite prašyti ištrinti savo asmens duomenis šiais būdais:

  • susisiekę su mumis el. paštu: ishop@dekastore.lt
  • susisiekę su mumis telefonu: +37066654900.

Jei norite ištrinti savo asmeninę dekastore.lt paskyrą, tai galite padaryti patys paskyros skiltyje "Redaguoti profilį" - "Ištrinti paskyrą".

9. AR GALIU APRIBOTI SAVO TEISĘ TVARKYTI SAVO ASMENS DUOMENIS?
Turite teisę uždrausti mums tvarkyti jūsų asmens duomenis. Jei apribosite savo asmens duomenų tvarkymą, jūsų asmens duomenų nebetvarkysime, išskyrus jūsų asmens duomenų saugojimą. Galite apriboti savo asmens duomenų tvarkymą bent viena iš šių aplinkybių:

  • Jūsų asmens duomenys yra netikslūs (šiuo atveju asmens duomenų tvarkymas bus apribotas, kol bus patikrinta, ar duomenys yra tikslūs);
  • jūsų asmens duomenų tvarkymas yra neteisėtas, bet jūs nesutinkate, kad jūsų duomenys būtų ištrinti;
  • dekastore.lt nebereikia jūsų asmens duomenų nustatytiems tikslams, tačiau jie yra būtini, kad galėtumėte pareikšti, vykdyti ir apginti teisinius reikalavimus;
  • jūsų asmens duomenys tvarkomi, kai prieštaraujate tokiam asmens duomenų tvarkymui (duomenų tvarkymas bus apribotas šiuo pagrindu, kol bus patikrinta, ar priežastys, dėl kurių tvarkome jūsų asmens duomenis, yra svarbesnės už jūsų).

Galite apriboti savo asmens duomenų tvarkymą šiais būdais

  • susisiekę su mumis el. paštu: ishop@dekastore.lt
  • susisiekę su mumis telefonu: +37066654900.

10. KAS YRA TEISĖ Į DUOMENŲ PERKELIAMUMĄ? KAIP GALIU JUO NAUDOTIS?
Teisė į duomenų perkeliamumą reiškia, kad jums leidžiama sistemingai, įprastai naudojamu, kompiuterio skaitomu ir interaktyviu formatu gauti asmens duomenis, kuriuos tvarkome automatizuotomis priemonėmis. Jei techniškai įmanoma ir jūsų prašymu, šie duomenys gali būti tiesiogiai perduoti kitam jūsų nurodytam asmeniui.

Prašymą pateikti arba persiųsti asmens duomenis sisteminiu formatu galite pateikti šiais būdais:

  • susisiekę su mumis el. paštu: ishop@dekastore.lt
  • susisiekę su mumis telefonu: +37066654900.

11. KAIP GALIU PATEIKTI PRAŠYMĄ PASINAUDOTI SAVO TEISĖMIS?
Prašymus, susijusius su jūsų asmens duomenimis, galima pateikti šiais būdais

  • susisiekę su mumis el. paštu: ishop@dekastore.lt
  • susisiekę su mumis telefonu: +37066654900.

Mūsų sistemoje jus identifikuojame pagal jūsų el. pašto adresą. Pateikdami mums užklausą vienu iš pirmiau nurodytų būdų, visada nurodykite savo el. pašto adresą, kuriuo saugoma informacija, su kuria susijusi užklausa. Jei nepateiksite savo el. pašto adreso arba jis nesutaps su užklausą pateikusio asmens el. pašto adresu, negalėsime tinkamai nustatyti jūsų tapatybės ir pateikti prašomos informacijos arba įvykdyti jūsų užklausos.

Jūsų patogumui pateikiame užklausų formas, kurias rasite prisijungę prie savo asmeninės paskyros profilio redagavimo aplinkoje.

Jei manote, kad jūsų teisės buvo pažeistos, galite kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją, kad ši užtikrintų jūsų teisių įgyvendinimą.

12. COOKIE FAILAI
Svetainėje ir mobiliojoje programėlėje naudojame slapukus ir panašias technologijas, tokias kaip pikselių žymos, žiniatinklio švyturiai, aiškūs GIF ir t. t. (toliau - slapukai). Slapukai nedaro jokios žąlos jūsų kompiuteriui ar įrenginiui. Jie padeda mums užtikrinti mūsų svetainės veikimą ir funkcionalumą, teikti jums dekastore.lt paslaugas, rinkti analitinę ir statistinę informaciją apie naršymą svetainėje, vykdyti reklamą ir rinkodarą.

Daugiau apie slapukus ir jų naudojimą skaitykite Slapukų politikoje.

product